Actuellement

Mercredi 05 mai 2021 - Racont'heure - 3ans - Nexon (87)

Médiathèque Markoff. Horaire : 11h. Gratuit. Informations : Réseau des médiathèques au 05 55 58 33 34. Venez écouter les histoires loufoques, tendres, drôles, monstrueuses, parfois tristes, parfois gaies, mais toujours choisies avec cœur et passion par vos bibliothécaires. Thème de la lecture : "Les petites bêtes". (Manifestation sous couvert des conditions sanitaires, veuillez contacter l'organisateur avant de vous déplacer). Contact : Office de Tourisme Pays de Nexon – Monts de Châlus (source LEI) 05 55 58 28 44 http://tourisme-nexon-chalus.fr/

Dimanche 09 mai 2021 - Cérémonie pour sceller vos empreintes - Châlus (87)

Château de Châlus Chabrol. Rendez-vous au Château de Châlus-Chabrol. Programmation et informations au 06 71 38 19 43, Château de Châlus-Chabrol. En souvenir à la date du 8 septembre 1157, naissance de Richard Cœur de Lion à Oxford. (Manifestation maintenue sous réserve des conditions sanitaires. Veuillez contacter les organisateurs avant de vous déplacer). Tél. : 06 71 38 19 43. Contact : Office de Tourisme Pays de Nexon – Monts de Châlus (source LEI) 05 55 58 28 44 http://tourisme-nexon-chalus.fr/
reseaux-sociaux

facebook      instagram


Meteo Nexon Châlus
Tourism Chalus > Eating out > Les producteurs

tl_files/carte_touristique/produits_regionaux.png Les Producteurs

Vegetables

Denis Terlaud - Sainte-Catherine - Flavignac
Tél. 06 50 66 66 62
E-mail : denisterlaud@aol.com
Seasonal produce, friendly growing production of vegetables and plants. Markets: Friday morning at Chalus and Saturday morning at St. Junien. Farm selling daily from 17h to 19h.

 

Cheeses/Dairy produce

Martin FRANCOIS - Busserolles - Flavignac
Tél. 05 55 39 17 46 - Port. 06 85 75 64 46 - Email : fermedebusserolles@orange.fr
Produce : natural yoghurt, fromage frais (cows’ milk), fromage demi-frais coated in herbes de provence or pepper and unpasteurised milk
Sold directly from the farm, Mondays to Thursdays  from 9 – 11am and 5 – 6pm or by appointment.

 

Fromagerie CULT-HOFMAN - Fontgourgousse - Saint-Nicolas-Courbefy
Tél. 05 55 09 38 50 - Email : cult.hof@wanadoo.fr

Farm of 40 milking goats. All the milk is made into various cheeses by traditional methods.

Produce : fresh goat’s cheeses, frais, demi-frais, demi-sec, sec, with spices, garlic, herbes de provence or shallots,… tomme de chèvre cut to order

Markets : Tuesday (April - August) at Ladignac-le-Long, Thursday at Excideuil (24), Friday at Saint-Yrieix-la-Perche, Saturday at Thiviers, Sundays in July and August at Jumilhac-le-Grand (24) – Sold from the farm every morning and from 6pm.

 

Anne PARAUD - Les Plaisirs - Les Cars 
Tél. 05 55 39 12 81

Fresh goat’s cheeses, frais, demi-secs, secs and cendrés
Sold from the farm every evening at about 5pm.

Honey and honey-based products

Pascal GUILLOUX - Lageyrat - Châlus 
Tél. 05 55 78 53 69 - Port. 06 26 68 05 26
Produce : Honey : mixed flowers, chestnut and acacia, walnut, hazelnut and chestnut
Châlus market every Friday and the 2nd Thursday of every month, local farmers’ markets
Sold from the house every day from 8am – 12pm and 1.30 – 7pm.

 

Daniel AUDVARD - 27, av. de la Tardoire - Châlus 
Tél. 05 55 78 49 43

Volailles

Marie-Thérèse CUETOR - Le Grand Clos - Dournazac 

Tél. 05 55 78 40 16
Les produits : volailles de Noël et poulets, confitures
Vente à la ferme sur commande.

 

Marie GARRIGOU - Les Landes des Plaisirs - Les Cars
Tél. 05 55 36 07 61 - Port. : 06 81 22 62 26
E-mail : marie.garrigou@orange.fr

Produce : lamb and veal  (boxed), apple juice and sunflower oil
Sold at the farm by order

 

Benjamin ANDRIEUX - Masnaud - Dournazac
Tél. 05 55 78 49 63
Email : benjaminandrieux2@gmail.com - website : www.lafermedemasnaud.com

Produce : farm-reared duck products – Meals from 20 €
Sold at the farm daily, except bank holidays, from 10am – 6pm